Tällä hetkellä työskentelen lahtelaisessa peruskoulussa opinto-ohjauksen lehtorina, joten saan päivittäin olla tekemisissä upeiden nuorten ihmisten kanssa ja pohtia heidän kanssaan muun muassa sitä, millaisia eri vaihtoehtoja heillä on peruskoulun jälkeen.

Kirjoitin Hannu Moilasen kanssa aiheesta Aivot liikkeelle -tietokirjan syksyllä 2016. Kirjasta otettiin toinen painos lokakuussa 2019. Kuulun myös Lahden alueen osuuskunta Starttiin, jonka kautta olen tehnyt viestintää asiakkailleni.

Olen kotoisin Keski-Suomesta Keuruulta. Olen opiskellut Jyväskylän yliopistossa kieliä, kasvatustieteitä, journalistiikkaa, kuvakoulutusta ja multimediaa. Isäni on kotoisin Savosta ja äitini suku saapui Keski-Suomeen evakkoina Sortavalan maalaiskunnasta Karjalasta. Lahteen muutin vuonna 2004 mielenkiintoisen työtilaisuuden perässä. Ajattelin, että kyllä minä Lahdessa pärjään, kun siellä on järvimaisemaa ja yksi tuttu ihminen.

Vapaa-aikani kuluu lasten kanssa puuhastellessa, pikkupuutarhassa perennoja ihmetellessä ja perheen kanssa yhdessä pyöräillessä.

Miksi lähdin mukaan kunnallispolitiikkaan?

Kun saimme lapsen, kaupungin palvelut alkoivat tulla tutuiksi uudella tavalla: neuvolat, terveyspalvelut ja päivähoito. Huomasin, että sairaalle lapselle ei ollut ihan helppo saada lääkäriaikaa.

Huomasin, että lapsen synnyttyä toisen äidin luokse tehtiin kotikäynti, toisen ei. Huomasin, että liian moni lapsiperhe joutuu viemään lapsiaan päivähoitoon kaupungin toiselle puolelle, vaikka lähipäiväkoti sijaitsee ihan kodin vieressä. Huomasin, että moni lapsi ja aikuinen viettää päivänsä homekoulussa. Olin adressivastaavana Liipolan vanhempainyhdistyksessä ja keräsimme parissa viikossa 2000 nimeä uuden koulun puolesta ja olimme vaikuttamassa siihen, että Liipolaan saatiin uusi koulu.

Lähdin mukaan kunnallispolitiikkaan, koska haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, millaisia lapsiperheitä ja kaikkia lahtelaisia koskettavia päätöksiä Lahdessa tehdään. Puolueeni on Kansallinen Kokoomus.

Kaksi kautta vuotta settiä takana

Kahden valtuustokauden (2012 – 2021)  aikana olen nähnyt, että asioihin voi vaikuttaa, kun saa suunsa auki, kysyy ja selvittää asioita, osaa argumentoida, rakentaa siltoja ja on sinnikäs.

Tavoitteenani valtuustokaudelle 2013 – 2017 oli mm. lisätä osallisuutta ja avoimuutta, saada homekouluasioita kuntoon ja tehdä Lahdesta entistä aktiivisempi kaupunki.

Miten olen näitä sitten edistänyt? Tässä muutamia nostoja.

  • Helmikuussa 2017 Lahdessa hyväksyttiin osallisuusohjelma. Jätin siitä aloitteen valtuustossa muutama vuosi sitten.
  • Tällä hetkellä 2500 lahtelaista lasta ja nuorta käy kouluaan väistötiloissa. Se kertoo siitä, että olen ja olemme reagoineet tällä valtuustokaudella koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmiin.
  • Aktiivista kaupunkia olen pyrkinyt edistämään ostamalla pienet ja suuret ostokseni ja palveluni (sekä joululahjat) Lahdesta. Kun ostaa Lahdesta ja lahtelaista, se tuo kaupunkiin työtä ja kaupungin kassaa rahaa yhteiseen käyttöön. Olen tempaissut loistavien ihmisten kanssa esim. Hyvien sanojen viikon osalta ja Osta lahjat Lahesta -joululahjakampanjan muodossa.

Yhteisten asioiden hoitaminen on innostavaa, mutta myös aikaa vievää. En ollut ehdolla kesän 2021 kuntavaaleissa vaan pidän taukoa kuntapolitiikasta.

6XgGRTukE3zdo1cbUXaszp8HewoplQ-H4Y1BifmcAho