”Helena Salakka on uuden ajan kuntapoliitikko, jonka motiivit ovat yhteisölliset, joka perehtyy asioihin tehokkaasti ja avoimin mielin, ja joka on jatkuvasti vuorovaikutuksessa kuntalaisten kanssa. Helena tietää ja osaa niin paljon, että hän ymmärtää kysyä mielipiteitä ja tietoa ihmisiltä, joita asiat kulloinkin koskevat. 

Politiikassa, kuten elämässä yleensä, eivät kaikki omat näkemykset toteudu. On hienoa, että Helena ei jää vatvomaan ”tappioita” vaan yrittää löytää niistä parhaat puolet. Politiikka, niin kuin elämä yleensä, on yhteispeliä. Helena on joukkuepelaaja. Lahtelaiselle opettajalle on ollut onni, että tällä taloudellisesti raskaalla vaalikaudella juuri Helena on ollut juuri sivistyslautakunnassa. Leikkauksilta ei ole voitu välttyä, mutta niiden kohdentuminen olisi voinut osua vieläkin kivuliaammin. Koulun väkeä on kuultu ja kuunneltu.

Lahden tulevaisuus on osaamisessa. Uuden ajan tietotekniseen osaamiseen mutta myös perinteisiin kädentaitoihin perustuva osaaminen luo tulevaisuuden työpaikat ja elannon. Helenalle osaaminen ja oppiminen ovat tärkeitä asioita. Oma opiskelu, työ opettamisessa ja tulevaisuuteen ohjaamisessa, kouluttaminen ja kirjoittaminen osoittavat, että Helenassa on sisäänrakennettuna kiinnostus, tahto ja energia olla rakentamassa osaavaa Lahtea.”
Marjo Eklund, opinto-ohjaaja, opettaja

”Helena, minulla oli monta hyvää ehdokasta, mutta sinun ihmisläheinen toimintasi sai minut valitsemaan juuri sinut. Olet jokaisen lahtelaisen ehdokas. Sinulla on kyky nähdä asioita hieman pidemmälle ja laittaa ne oikeaan tärkeysjärjestykseen. Lisäksi olet lämminsydäminen ja huumorintajuinen. Olet paras mahdollinen ehdokas edustamaan ja ajamaan meidän kaikkien asioita.”
Heidi Härkönen-Laine, lukion äidinkielen lehtori

”Helena ei tee koskaan mitään vähän sinnepäin, vaan perehtyy aina esimerkillisesti käsiteltävään aiheeseen. Helena näkee ihmiset voimavarana, ja jaksaa itsekin auttaa ja kannustaa pyyteettömästi lähipiirinsä lisäksi myös tuntemattomampia. Helenan persoonassa on tiukasti asiassa pysyvän poliitikon vastapainona roppakaupalla aitoa inhimillistä lämpöä ja päijäthämäläisille ehkä vähän vierastakin höpöttäjäluonnetta. Jos Helena Salakka ei tervehdi bussikuskia, niin ei sitten tässä kaupungissa kukaan. Tämä kaupunki tarvitse Helena Salakkaa.”
Terhi Kangas, yrittäjä, Toteuttamo Verbaali

”Olen ollut Helenan varajäsen sivistyslautakunnassa ja saanut seurata tosi läheltä hänen työskentelyään tärkeässä tehtävässä. Helena on tehnyt minuun vaikutuksen sillä, kuinka perusteellisesti hän paneutuu ja selvittää faktoja päätösten taustalla. Hän kyselee, etsii tietoja ja kuuntelee ihmisten kokemuksia. Helenan päätökset perustuvat järkeen, tarkoituksenmukaisuuteen ja siihen, mikä on mahdollisimman paras ratkaisu lahtelaisille.”
Merja Kukkola, FM, lukion lehtori, oik.yo.

”Olen oppinut tuntemaan Helenan ahkerana ja monialaisena lahtelaisena. Hänellä on harvinainen kyky löytää ratkaisuja kiperiin ongelmiin loukkaamatta vastapuolta. Hän osaa viestiä selkeästi mielipiteensä, jotka hän myös uskaltaa tuoda julki. Helenalla on siis paljon annettavaa kaupunginvaltuustossa, jossa joudutaan vastakin päättämään isoista ja monimutkaisista asioista.”
Ursula Lehtivuori, toimittaja, eläkeläinen

”Minun Lahdessani tehdään töitä, opiskellaan, nautitaan ja eletään elämää: arkea ja juhlaa. Haluan, että minun Lahteni on osaava ja täynnä elämää – nyt ja tulevaisuudessa! Siksi sanon kyllä Helenalle.”
Minna Piipponen, tranenomi AMK, HR-asiantuntija

”Helena paneutuu ja perehtyy, selvittää ja suoriutuu. Hän on koulun asioiden ajaja, huomioi niin oppilaat kun opettajatkin. Tärkeää, että hän saa jatkaa hyvää työtään.” Suvi Rantalainen, KM, yläkoulun opettaja

”Helena perehtyy asioihin huolellisesti ja ottaa selvää niistä asioista, joihin hän voi parhaiten vaikuttaa. Päätöksenteon vaiheita ja tuloksia on helppo seurata, sillä Helena avaa niitä kaupunkilaisille kirjallisesti ja suullisesti, aina selkeästi ja ymmärrettävästi.”
Päivi Teutari, opettaja

”Helena edustaa perheenäitiä, joka tietää Lahdessa asuvan tavallisen ihmisen ilot ja surut. Hän on särmä ja fiksu. Arjen tekojen avulla Lahdesta tulee parempi paikka asua. Ei pömpöösiä 70-luvulle katsovaa wanna be -cityä vaan edistyksellinen ja ennakkoluuloton kaupunki.”
Joanna Vihtonen, viestinnän lehtori

”Politiikan päätöksenteossa pitää järjen lisäksi pystyä käyttämään myös sydäntään. Poliitikko tuo päätöksentekoon mukanaan arvomaailmansa ja persoonansa. Helena on ajatteleva, tietävä ja tunteva. Näillä ominaisuuksilla hän tekee mielestäni päätökset viisaasti.”
Riitta Välttilä, VTM