Elämä on parasta kampanjaa

 In artikkelit
Haluamme osallistua nykyisin uudella tavalla - paitsi omatoimimatkailemalla, myös politiikassa.

Haluamme osallistua nykyisin uudella tavalla – paitsi omatoimimatkailemalla, myös politiikassa.

Kirjoitin Lukijan sanaan kommentin Etlarin toimittajan kirjoittamaan Esalaiseen. Kirjoitukseni julkaistiin tänään:

Oskari Onninen kirjoitti asiaa Esalaisessa (19.10.). Pahimmillaan vaalikampanjointi tuntuu keinotekoiselta kekkuloinnilta ja päälle liimatulta meiningiltä.

Moni kokee sen kornina, että ensin poliitikoista ei tunnu kuuluvan mitään nelivuotisen valtuustokauden aikana ja sitten he lehahtavat torille pullineen muutama viikko ennen vaaleja. Parhaimmillaan vaalikampanjointi on ihmisten aitoa kohtaamista ja hyviä keskusteluja – tämäkin puoli on hyvä muistaa.

Minä uskon, että meille ei nykyisin riitä, että käymme äänestämässä kerran neljässä vuodessa. Haluamme enemmän. Me haluamme tietää, mitä ehdokkaamme saavat aikaan valtuustossa.

Haluamme, että meitä kuunnellaan, ja että voimme aidosti vaikuttaa kaupunkimme asioihin. Haluamme avoimuutta ja läpinäkyvyyttä – ja sitä, että poliitikot tulevat tutuiksi muutenkin kuin vaalijulisteista.

Tässä on kyse uudesta demokratiasta. Se on sitä, että halutaan osallistua uudella tavalla. Se on sitä, että kaupunkilaiset haluavat tehdä itse ja edistää yhteistä hyvää. Uusi demokratia saa voimansa netistä ja joukkoälystä.

Se on esimerkiksi sitä, että kun joku huomaa epäkohdan, hän nostaa sen esille Facebookissa ja kohta hyvä joukko asukkaita on yhdessä ratkaisemassa ongelmaa. Tulevien kunnanvaltuutettujen kannattaa ottaa tämä positiivinen joukkovoima ehdottomasti käyttöönsä.

Helena Salakka (kok)
viestintäsuunnittelija, FM

Lahtelaista katukuvaaKeri, Kerinkallio