Launeen koulu tarvitsee nyt ratkaisun

 In artikkelit

Joulukuussa 2011 seisoin Launeen Citymarketin edessä ja keräsin nimiä adressiin Liipola-Kaikuharjun koulun tilanteen puolesta. Koulun vanhemmat ja henkilöstö olivat uupuneita sisäilmaongelmiin ja päätimme tempaista kunnolla.

Saimme kerättyä 2025 nimeä adresseihin (nettisellaiseen ja paperiseen yhteensä). Monet sanoivat meille, että jos saatte kerättyä sata nimeä, se on jo hyvin, kun kyseessä on Liipola. Päätimme näyttää kaikille. Liipolan ostarin yrittäjät ja kirjaston väki auttoivat nimien keräämisessä.

Kävimme neuvottelemassa sivistyslautakunnan, tilakeskuksen sekä muiden kaupungin virkamiesten kanssa. Kerromme heille koulun tilanteesta ja sen lisäksi esittelimme ideoimamme ekologisen monitoimitalon mallin rakennettavaksi Liipolaan. Samana päivänä, kun luovutimme adressiin kaupunginhallitukselle tammikuussa 2012, alkoi tapahtua ja saimme päätöksen väistötiloista.

Nyt huhtikuussa 2013 historia toistaa itseään. Launeen koulun vanhempainyhdistyksen ja koulun henkilöstön mitta on tullut täyteen.

Koulussa on kärsitty sisäilmaongelmista vuodesta 2007 lähtien, vaikka koulukiinteistö on ensin peruskorjattu 2000-luvun alkupuolella ja koulua on jatkuvasti korjattu senkin jälkeen. Tällä viikolla noin 70 prosenttia koulun oppilaista aloitti lakon. Heidän viestinsä on selvä: oppilaille ja henkilöstölle on saatava pikaisesti turvalliset tilat.

Miten tästä eteenpäin? Toivon sydämeni pohjasta, että tilanne saadaan pikaisesti ratkaistua. Me sivistyslautakunnan puheenjohtajat olemme siksi olleet jatkuvasti yhteyksissä Launeen koulun aktiiveihin, muihin päättäjiin ja virkamiehiin.

Sivistystoimiala yhdessä tilakeskuksen ja koulun rehtorin kanssa yrittävät selvittää tilannetta niin pian kuin mahdollista. Henkilöstölle on muun muassa tehty nyt huhtikuussa uusi oirekysely, jonka tulokset analysoi ja kokoaa Turun yliopiston työterveyshuollon professori, erikoislääkäri Tuula Putus.

Nämä oirekyselyn tulokset käydään läpi tulevana maanantaina 29.4. Meillä on sivistyslautakunnan ylimääräinen kokous torstaina 2.5., jossa todella toivon, että saamme mustaa valkoiselle siitä, miten tästä mennään ihan konkreettisesti eteenpäin.

Sormella osoittelu, syyllisten hakeminen tai poliittinen irtopisteiden keräily ei auta yhtään lasta tai koulun henkilöstön jäsentä tässä tilanteessa.